Mærke 9

Mærke 9

For Mærke 9 handler det også om at fornemme kroppen i vandet. At kende tyngdepunktet i forhold til vandets opdrift og modstand, så du kan flyde på siden i bølger eller synke til bunden som en kanonkugle.

Du er modig og vild når du hopper, og i forhold til svømningen arbejder vi videre med crawl og rygcrawl – specielt bensparket er der fokus på.

Flyde på siden i bølger

I denne øvelse gælder det om både at holde tungen lige i munden, og kroppen lige i vandet. Mens en makker laver bølger hen imod dig, skal du flyde på siden.

Hold vejret så længe du kan, og lige med hovedet mellem armene, armene bag ørerne. Lige helt strakt og spændt, og brug små bevægelser i hoften til at justere dit tyngdepunkt for at holde imod bølgernes skub.

Når du bliver rigtig god til øvelsen kan du lave den med hænderne samlet ovenpå hinanden, og fødderne helt sammen – hele tiden.

5 forskellige spring

Her gælder det igen om at hoppe højt og langt. Uanset om du hopper forlæns, sidelæns eller baglæns, så hop langt væk fra kanten.

Vilde spring er meget velkomne. Det er helt valgfrit hvordan du springer i vandet, blot der er ét baglæng og ét sidelæns hop.

Synkende kanonkugle

I denne øvelse skal du krumme dig helt sammen og flyde som en kugle. Hovedet ned mellem knæene, armene om skinnebenene og hælene til numsen.

Du starter med at flyde i vandoverfladen, og skal her puste luft ud. Jo mere luft du får pustet ud, jo hurtigere synker du mod bunden.

Når du er rigtig god til øvelsen ved du præcis hvor meget luft du skal puste ud, for at begynde at synke ned. Du behøver ikke puste mere ud, men hvis du gør, kommer du hurtigere mod bunden. Måske kan du holde vejret så længe at du kan sidde lidt på bunden, på tæerne?

Rygcrawlben

Når du svømmer rygcrawlben nu skal det være med dybe benspark, som virkelig skubber dig fremad. Du ligger flot i vandet, hovedet tilbage, hoften tæt på vandoverfladen og benene sparker konstant.

Du er også god til at svømme på siden, og ved at du i crawl sparker ned mod bunden ved at sparke fremad. På siden sparker du ud på begge sider af kroppen, og på ryggen ned mod bunden, ved at sparke bagud.

Når du svømmer rygcrawl med armene skal du føre skuldre og ribben med armen ned mod bunden og op mod loftet. Hovedet ligger helt stille, og kigger hele tiden mod loftet.

Dette arbejder vi også med

  • Sideben
  • Crawl
  • Fodledsøvelser
  • Flad butterfly

Forrige mærke

Næste mærke

750 750 Jesper Kjær Andersen