Mærke 12

Mærke 12

Her til Mærke 12 er der flere forskellige ting igang. Du skal både tænke på din rytme når du svømmer, holde balancen mens du flyder, og springe i vandet. Balance og rytme er nøgleordene i øvelserne, hvor du skal være meget bevidst om din kropsposition. Det er både når du svømmer brystsvømning med flybenspark, og skal sparke armene frem. Også når du flyder på en plade, og skal løfte hænder og fødder fri af vandet, når du springer på hovedet og skal indgå at lave en maveplasker eller en kolbøtte…

Brystsvømning med flyben

Når du svømmer brystsvømning – uanset om du bruger benene eller ej – så er det vigtigt med et kraftigt armtag. Armtaget skal både trække dig fremad, men også løfte dig op af vandet, så du kan trække vejret i fri luft.

I denne øvelse skal du svømme brystsvømning med armene, og med benene svømme butterfly. Dit flybenspark skal sparke armene fremad, sådan at du får fart på, og kan glide lidt i streamline bagefter. Det er vigtigt at du finder en rytme hvor du starter på armtaget, og gør klar med benene. Når armene føres frem sparker du kraftigt med benene, og glider kort med hænder og fødder helt samlet, udstrakt i streamline.

Lig på plade – løft hænder og fødder

Denne øvelse er ikke helt så let som den måske ser ud. Du skal ligge på ryggen på en plade, og derfra løfte hænder og fødder fri af vandet. Jo højere du kan løfte dem op, jo bedre.

Jo større plade du ligger på, jo nemmere er det. Det kan både være en større plade i omkreds/areal, eller en tykkere plade. I må gerne hjælpe hinanden til at komme op og ligge på pladen, men selve løftet skal I lave uden hjælp.

Crawl

Her skal du øve dig i at svømme hurtigt og langsomt. Når du svømmer langsomt tager du dig god tid til at tænke på din teknik. Du puster ud under vandet og suger luften hurtigt ind over vandet. Du svømmer flot og er opmærksom på at tage lange armtag.

Når du svømmer hurtigt er du bevidst om hvor langt du skal svømme. Når du svømmer kort, så hurtigt du kan, behøver du ikke trække vejret? Hvis du svømmer lidt længere har du måske kun behov for at trække vejret 2-3 gange, og altså ikke fast hvert 3. armtag som ellers.

Hovedspring

Hovedspring er for nogen en nem øvelse, som I måske allerede kan. For andre kan det være helt nyt. Det kommer an på hvilken svømmehal, og hvilket bassin du svømmer i. Fælles for jer alle, er, at I har været igennem en række øvelser på forhånd, som gør at I enten er rigtig gode til det, eller får nemt ved at lære det.

I skal være modige, og stole på at kroppen gør det som I gerne vil have den til. Siden mærke 2 har I øvet at kroppen følger efter hovedet, og følger hovedets bevægelser. Kigger I fremad mens I springer, så skyder I brystet og maven frem. Har I hagen på brystet laver I en fin bue ned i vandet, og lander med hovedet først, og fødderne sidst.

Hvis I er bange for at slå jer på vandet, så kan en t-shirt, eller nogen der laver en masse vandplask, hjælpe.

Dette arbejder vi også med

  • Dykning
  • Balanceøvelser
  • Skodning
  • Afsæt fra bassinvæg

Forrige mærke

Næste mærke

750 750 Jesper Kjær Andersen