Om Konceptet

Min Svømmebog er et svømmefagligt koncept fra SjovtVand og DGI Svømning, til alle klubber og foreninger i Danmark, som udbyder undervisning i svømning.

Konceptet tager udgangspunkt i en samtalebog til børn og forældre, hvor man kan tale om svømning og sikkerhed i og omkring vandet. Der er spørgsmål undervejs på landskaberne i bogen, og der er illustrationer her på hjemmesiden som man kan printe og farvelægge.

Læg mærke til udviklingen med Min Svømmebog

Svømmebogen er lavet til børn i alderen 5-12 år, der skal lære at svømme. Til hvert landskab er en række klistermærker der anerkender og tydeliggør den udvikling børnene skal igennem på hvert niveau/landskab. Klistermærkerne er udformet efter én af de øvelser der skal laves, for at børnene nemmere kan fortælle familie og venner om de øvelser de har lavet for at få mærket.

Vi håber at Min Svømmebog bliver en samtalebog i hjemmet, der givet et godt udgangspunkt til at tale om hvad de laver til svømning, hvilke øvelser de arbejder med, og sikkerhed i og omkring vandet. Her på siden kan I også se billeder og læse beskrivelser af alle øvelserne, så I kan tale om dem og måske øve lidt når I selv er i vandet.

Til klubberne og underviserne stiller vi en række materialer til rådighed og vi har klare rammer for hvilke kurser og hvilken udvikling der ligger for underviserne, og hvordan de gradvist både kan indføres i konceptet, men også at de har en rolle i at hjælpe nye undervisere i gang.

På det tørre giver vi støtte til lederne i de foreninger og klubber der benytter konceptet. Det kan være alt fra at svare på praktiske spørgsmål, over sparring til bestyrelser og udvalg og til deciderede kurser i foreningsudvikling, ledelse og hvad der ellers må vise sig at være brug for.

Min Svømmebog er et koncept der understøtter både dét der foregår i vandet, og det der sker udenom for at få det hele til at glide. Min Svømmebog er i øjeblikket (2023) benyttet af mere end 40 svømmeklubber og der har allerede nu været 10.000-vis af børn igennem forløbet, mens mange tusinde børn er i gang hver uge.

Gennemfør øvelser i vandet og få sjove mærker til din bog!

Med Min Svømmebog kan du følge din udvikling og se, hvordan du gradvist bliver bedre til at svømme. Det kan være en rigtig god måde at holde motivationen oppe og sætte mål for din svømmetræning.