Mærke 1

Mærke 1

Her handler det om at være tryg ved vandet. Du skal kunne komme i ned vandet, og bevæge dig rundt i vandet på sikker vis.

En stor del af undervisningen vil have fokus på leg. Dels fordi det er sjovere, men også fordi der i lege er lidt mere plads til at være forskellige, og øve på lige præcis det niveau man selv er på.

Husk at give den fuld gas når du er i vandet, så du ikke kommer til at fryse, og lav øvelserne så godt du kan – hver gang.

Bevæge sig rundt i vandet

Først og fremmest skal du bevæge dig rundt i vandet – dels for at holde varmen, men også for at vænne dig til vandet, og kunne bevæge dig vildere og friere.

I forhold til balancen handler det om at skifte retning – og komme en smule ud af balance, og så genfinde balancen.

Du skal kunne bruge hele kroppen – også engang imellem kun armene eller benene – til at gøre det nemmere eller sværere at komme rundt.

Fangeleg

Det kan være i en fangeleg, hvor du skal slippe væk.

Det gælder om at løbe hurtigt rundt, og skifte retning alt efter hvor fangeren er. Du må gerne løbe så hurtigt at du er ved at falde – for jo tættere du er på grænsen til at falde, jo hurtigere løber du, og jo bedre bliver du også i at holde balancen.

Kan du ikke nå bunden, så gælder det om at bevæge sig rundt på et flyderedskab på sikker vis.

Komme i vandet siddende

At bevæge sig i vandet er anderledes end på land. Både i forhold til den tyngde du står med på land eller i vand, og den modstand der er i bevægelserne gennem luft eller vandet.

At kende sit eget tyngdepunkt, og vide hvordan man kommer til tilbage til “neutral” er vigtig viden, som giver dig tryghed fordi du altid kan komme op igen.

At have, miste, og genfinde fodfæste er en afgørende læring her.

Puste bobler

Ansigtets møde med vandet skal starte blidt. For nogen er det at få vand i ansigtet nyt, selvom de har taget brusebad i mange år.

Husk at du kan øve det hjemme også, både når du er i bad, eller ved at fylde lidt vand i håndvasken, eller tage lidt vand i hænderne.

Det gælder om at øve sig. Jo mere man øver, jo nemmere bliver det.

Næste mærke

750 750 Jesper Kjær Andersen